Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Το «σβήσιμο» της αθανασίας


Οι ποικιλώνυμοι θρησκευτικοί και πολιτικοί εξουσιαστές προσπάθησαν –οι προσπάθειες αυτές άρχισαν πριν χιλιάδες χρόνια - να μας καθοδηγήσουν το νου μας, να μας εμφυτεύσουν στο υποσυνείδητο μας αμαρτήματα, κόμπλεξ, φοβίες κλπ. Αυτά όλα τα μεταφέρουμε μέσω κληρονομικότητας στο DNA μας εδώ και χιλιάδες χρόνια, με τα γνωστά συνεπακόλουθά τους στη ζωή μας.
Το χειρότερο όμως απ΄ όλα ήταν ότι σιγά –σιγά κατάφεραν να ξεγράψουν από το DNA της ανθρωπότητας την εγγραφή αυτή, που μας χάριζε την σωματική αθανασία. «Τα γένη των ανθρώπων πρώτα ζούσανε στη γη, δίχως τα μαύρα βάσανα και δίχως τις αρρώστιες τις πολύμοχτες που φέραν στους ανθρώπους τους θανάτους…», (Ησίοδος). Για την συγκεκριμένη αυτή διαγραφή του γονιδίου ή της αλλαγής της εγγραφής που μας έκανε αθάνατους, διαβάζουμε από το περιοδικό «Τρίτο Μάτι», (αρ. τεύχ. 104 Ιούνιος 2002),: άρθρο του Π. Βουδούρη με τίτλο: «Η Λίζα και ο Ματθαίος», «Ότι τα καρκινικά κύτταρα είναι ουσιαστικά αθάνατα, αλλά και ότι τα υγιή ανθρώπινα κύτταρα είναι και αυτά, δυνάμει αθάνατα! Ότι η επιστήμη έχει σήμερα εντοπίσει τους παράγοντες που παρεμβαίνουν ώστε ο άνθρωπος να αρρωσταίνει και να γερνάει. Και πρόκειται ουσιαστικά για μια επέμβαση στο ανθρώπινο DNA, που έφερε αυτή την ολέθρια αλλαγή. Και μάλιστα μπορούμε με προσέγγιση να υπολογίσουμε πότε έγινε αυτή η επέμβαση. Γιατί έγινε ¨απ΄ έξω ¨ πριν, περίπου, έντεκα χιλιάδες χρόνια!…», έτσι λοιπόν φαίνεται πως ξεκίνησε σιγά-σιγά ο κύκλος της γέννησης και του θανάτου για την ανθρωπότητα.
Στην σημερινή πλέον εποχή οι επιστήμονες μιλούν για οριστική απομάκρυνση των γηρατειών και νίκη επί του θανάτου. Διορθώνουν είτε κάποια ελαττωματικά γονίδια ή επιδρούν κατευθείαν στο DNA και επιφέρουν την αναστροφή της γήρανσης δηλαδή ο οργανισμός γίνεται νέος. Αλλά κατ΄ άλλους επιστήμονες όχι μόνο υπάρχει αναστροφή της γήρανσης και μια μακρά επιμήκυνση της ζωής αλλά και αθανατοποίηση των κυττάρων όλου του οργανισμού με συνέπεια την αθανασία. Αυτό φαίνεται πως εργαστηριακά το έχουν καταφέρει σε ζώα και έντομα, μένει πλέον να εφαρμοστεί στους ανθρώπους -αν και πιθανόν να έχουν γίνει μυστικά πειράματα με ανθρώπους χωρίς να το γνωρίζουμε- έχοντας δημιουργήσει αθάνατους-ανθρώπους στα εργαστήρια. Στο βιβλίο των J. Carles- M. Granger, «Η αλχημεία εξωγήινη υπερεπιστήμη;», οι συγγραφείς γράφουν προφητικά: «Αλλά οι σύγχρονοι επιστήμονες, διαβλέπουν ήδη την εποχή όπου η γεροντολογία θα κατορθώσει να επιμηκύνει την ανθρώπινη ζωή μέχρι τα 200 ή τα 300 χρόνια. Οι βιολόγοι δηλώνουν πως αν το έτος 2.000 πάρουν ένα μωρό, βάζοντας να το παρακολουθούν σ΄ ολόκληρη τη ζωή του, καμιά δεκαπενταριά ειδικοί και ξοδεύοντας μερικά εκατομμύρια δολάρια πιθανόν να επιμηκύνουν τη ζωή του για πολλούς αιώνες, διατηρώντας το κορμί του στη φυσική κατάσταση των 50 χρόνων…». Ο σύγχρονος πολιτισμός έχει μέχρι στιγμής -αλλά όπως όλα δείχνουν, όχι για πολύ χρόνο ακόμη- τον τρόπο να μας επιβάλει της θανατερές απειλές και της θανατόφιλες υποβολές του Αυτό το φαινόμενο το ονομάζω κοινωνική ύπνωση και λειτουργεί δια μέσου του DNA μας, «υπνωτίζοντάς» το και λειτουργεί σαν ωρολογιακός μηχανισμός βόμβας, με βέβαια κατάληξη το θάνατο για την συντριπτική πλειψηφία της ανθρωπότητας, μια «ποινή» που μας έχει επιβληθεί εδώ και κάποιες χιλιάδες χρόνια. Ο κάθε άνθρωπος όμως έχει την δυνατότητα – είναι δυνάμει θεός – να κυριαρχήσει στην ζωή του. Όταν θα αποτινάξουμε την κοινωνική ύπνωση θα δούμε, γιατί για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι γεννιόντουσαν και πέθαιναν χωρίς να γνωρίζουν την αιτία. Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε να μην πεθαίνουμε να μάθουμε να είμαστε παντοτινά νέοι και παντοτινά υγιείς. Ονειρευόμαστε σαν άνθρωποι την αθανασία και έχουμε την ευκαιρία να την κατακτήσουμε. Ο Αλεξ Χέρντ συγγραφέας και αρθρογράφος New York Times είπε χαρακτηριστικά: «Ίσως να είμαι υπέρμετρα αισιόδοξος αλλά πιστεύω ότι είμαστε η πρώτη γενιά ανθρώπων που θα ζήσει για πάντα…».

2 σχόλια:

  1. """Αυτό το φαινόμενο το ονομάζω κοινωνική ύπνωση και λειτουργεί δια μέσου του DNA μας, «υπνωτίζοντάς» το και λειτουργεί σαν ωρολογιακός μηχανισμός βόμβας, με βέβαια κατάληξη το θάνατο για την συντριπτική πλειψηφία της ανθρωπότητας, μια «ποινή» που μας έχει επιβληθεί εδώ και κάποιες χιλιάδες χρόνια. Ο κάθε άνθρωπος όμως έχει την δυνατότητα – είναι δυνάμει θεός – να κυριαρχήσει στην ζωή του. Όταν θα αποτινάξουμε την κοινωνική ύπνωση θα δούμε, γιατί για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι γεννιόντουσαν και πέθαιναν χωρίς να γνωρίζουν την αιτία.""""

    Οταν λες κοινωνική ύπνωση απο ποιους και τι σχεση εχει με την αιτια που μας κανει να πέθαινουμε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή