Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ο υπέρτατος σκοπός των ανθρώπων

Σαν τελικό σκοπό του ανθρώπινου γένους θα εισέλθω σε μια μετα-ανθρώπινη εποχή και φυσικά μετά την κατάκτηση της σωματικής αθανασίας όσων περισσότερων ανθρώπων. Αυτή η διαμορφούμενη κατάσταση θα συνεπάγεται από μια ολοκληρωτική αλλαγή σε όλα τα πεδία ύπαρξής και τις δομές του νέου ανθρώπου.
Η διαμόρφωση αυτή, θα έχει σκοπό να μας οδηγήσει σε μια νέα υπέρ-ανθρώπινη κατάσταση. Την νέα αυτή κατάσταση που θα προάγει σε ένα νέο τύπου ανθρώπου την ονομάζω Ηomo-immortal (ανθρώπου-αθάνατου που είναι ένα άτομο αυτό-προγραμματιζόμενο, αυτό-συνθετόμενο, απεριόριστης διανοητικής και ψυχολογικής ικανότητας, αθάνατο και απεριόριστο. Για να φτάσει κάποια-ος στην κατάσταση homo-immortal κατ΄ αρχάς θα πρέπει να τον διέπει η συνθήκη που λέγεται Αναρχία Τόξου (Arch-Anarchy), δηλαδή να είναι πεπεισμένος ότι θα πρέπει να επιζητήσει να ξεπεράσει όλα τα γνωστά όρια στην ελευθερία μας – όπως και των ορίων που επιβάλλονται από τους λεγόμενους “φυσικούς νόμους”.
Με την ενδοσκόπηση, τη χαλάρωση, τη συγκέντρωση και άλλες ασκήσεις θα αναζητήσουμε να εξερευνήσουμε τις νευρικές και διανοητικές μας λειτουργίες, θα γίνει ο καθένας μας, Νευρομάντης. Αυτό θα μας κάνει ΙΑ (Intelligence Amplification), δηλαδή θα ενισχύσει το νου με Δύναμη (Power), θα μας προσδώσει τρομερές ικανότητες και ευφυΐα με συνέπεια να έρθει το επόμενο στάδιο μεταμόρφωσης. Το επόμενο βήμα είναι η Υπερβιομόρφωση δηλαδή να μετασχηματίσουμε το σώμα μας από ένα βιολογικό – φυσιολογικό οργανισμό σε ένα συνειδητά ανώτερο οργανισμό. Και αυτή η κατάσταση με τη σειρά της θα μας οδηγήσει σε μια άλλη ακόμη ανώτερη κατάσταση που ονομάζεται κατάσταση Ομεγον (Omegon) με συνέπεια την Μορφολογική Ελευθερία δηλαδή να αλλάζουμε τη μορφή μας, με τη θέλησή μας. Στην κατάσταση αυτή οι homo-immortal-Omegon, θα μπορούν να μετατρέπουν τον εαυτό τους σε οποιαδήποτε μορφή επιθυμούν όπως π.χ. νέος, γέρος, να από-υλοποιούνται, να γίνονται καθαρές μάζες ενέργειας, αστέρια νετρονίων ή ακόμη με την ενέργειά τους να καταφέρνουν να δημιουργούν ένα μωρό –σύμπαν που θα μεγαλώσει και θα πάρει τις διαστάσεις του σύμπαντος. Η κατάσταση Ομεγον θα φέρει την κοινωνία των homo-immortal – Omegon με την ευφυΐα τους θα ελέγχουν πλήρως το γνωστό σύμπαν.
Η κατάσταση των συνενωμένων συνειδητά νόων των αθανάτων ανθρώπων, ονομάζεται Κατανεμημένη Ευφυΐα και θα κατανεμηθεί μέσα στο σύμπαν χωρίς διακριτό κέντρο. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί – ευφυΐα αυτή των αθανάτων ανθρώπων - να επιβιώσει επ΄ αόριστον. Έτσι θα μπορούν πλέον να νικήσουν την εντροπία του σύμπαντος, αυξάνοντας την Εξτροπία (Extropy) - δηλαδή την ομάδα δυνάμεων που αντιτίθενται στην εντροπία στον θάνατο και την αταξία - ανταλλάσσοντας με τον συμπαντικό οργανισμό ενέργεια ζωής, πληροφορίες ποικίλες δυνατότητες και ευκαιρίες και απεριόριστες δυνάμεις ανάπτυξης. Εν τέλει θα αθανατοποιήσουν το γνωστό μας σύμπαν αφού η εξτροπία θα εξαπλωθεί ως τα απώτατα σημεία του σύμπαντος. Πιθανόν κάποιοι νόες αθανάτων να προτιμήσουν την στρατηγική της Συγκεντρωμένης Ευφυΐας ώστε να εξελιχθούν μέσα στα σώματά τους ή να γίνουν δημιουργοί άλλων συμπάντων κλπ.
Αυτοί που θα παραμείνουν στα σώματά του, θα είναι και οι δημιουργοί μιας νέας κοινωνίας, «της κοινωνίας των σωματικά αθανάτων ανθρώπων», (ΚΣΑΑ). Αυτό θα είναι -πιθανότατα- το τελευταίο στάδιο γήινου πολιτισμού, σφραγίζοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο το επιστέγασμα της ανθρώπινης ευφυΐας και σοφίας.

1 σχόλιο: