Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Άνθρωποι και «θεοί»


Διαβάζοντας τα αρχαία κείμενα συμπεραίνουμε ότι οι «θεοί» δεν ήθελαν οι θνητοί να τους ξεπεράσουν και να γίνουν ισάξιοί τους φοβούμενοι ότι θα τους έπαιρναν τα πρωτεία και θα τους έδιωχναν από τον «Όλυμπο». Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ ότι ο «Όλυμπος» θα μπορούσε να ήταν ένας διαστημικός σταθμός όπου οι θεοί θα μπορούσαν να επιβλέπουν και να διοικούν -με διαφορετικά ονόματα, ενώ στην ουσία ήταν οι ίδιοι- άνετα ολόκληρη τη γη; Οι προσπάθειες των ανθρώπων – όχι βέβαια της πλατιάς μάζας, αλλά ορισμένων - δεν σταμάτησαν ποτέ, ο στόχος ήταν να φτάσουν και να ξεπερνούσαν τους «θεούς».
Ένας από τους πρώτους που αντέδρασε στα σχέδια των θεών ήταν ο ττάνας Προμηθέας, ο Αισχύλος μας γράφει ότι εκτός από την «φωτιά», έδωσε και τεχνικές αθανασίας στους ανθρώπους, πράγμα που αναφέρει συγκεκαλυμμένα στην ομώνυμη τραγωδία του.
Χορός: «Μη που τι προύβης τώνδε και περαιτέρω;». Προμηθέας: «Θνητούς γ΄ έπαυσα μη προδέρκεσθαι μόρον».
Μετ. «Μήπως και παραπέρα το ΄σπρωξες το πράμα;»
«Από τα μάτια μπρος τους τράβηξα το χάρο»
(Αισχύλου «Προμηθεύς Δεσμώτης»).
Ο Προμηθέας αλυσοδεμένος στον Καύκασο, απάντησε υποτιμητικά στον Ερμή, που σαν απεσταλμένος των θεών, του ζητούσε να μεταμεληθεί για να τον ελευθερώσουν από τα δεσμά του. Υπέμεινε μαρτυρικά την τιμωρία που του είχαν επιβάλει τόσο άδικα οι θεοί του Ολύμπου, προς χάριν του ανθρώπινου γένους.
Ο Αισχύλος διέσωσε μέσα από τους αιώνες τα παλικαρίσια λόγια του ανθρωπόφιλου Προμηθέα «Τους πάντας εχθαίρω θεούς…», μετ. «τους θεούς σιχαίνομαι», (Αισχύλου, «Προμηθέας Δεσμώτης»). Όσο για τον Ασκληπιό που είχε αναστήσει πολλούς ανθρώπους: «Ζευς δε φοβηθείς μη λαβόντες άνθρωποι θεραπείαν παρ΄ αυτού βοηθώσιν αλλήλους, εκεραύνωσεν αυτόν…», μετ. «Αλλά ο Ζευς απ΄ το φόβο μήπως οι άνθρωποι μάθουν την ιατρική απ΄ τον Ασκληπιό και βοηθούν έτσι ο ένας τον άλλο, τον κατακεραύνωσε». Απολλοδώρου Βιβλιοθήκη, Τόμος Β΄. Οι θεοί εκείνης της εποχής και τα ιερατεία τους –σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης- εκτός από τις τιμωρίες που επέβαλαν σε όσους καταγίνονταν με τεχνικές που είχαν σχέση με την αθανασία προχώρησαν σε ένα μεγάλο πείραμα. Μετάλλαξαν το DNA πολλών ανθρώπων χάριν διαφόρων πειραμάτων, δημιουργώντας τερατόμορφα όντα Σιληνούς, Σάτυρους, την Σφήγκα της Θήβας, τους Κένταυρους, Σκύλα, Χάρυβδη, Κέρβερος, Γηρυόνης, Κέκροπας, Εριχθόνιος κ.α. Ακόμη δημιούργησαν αρρώστιες που της μετέδωσαν στην ανθρωπότητα προφανώς μελετώντας την ανθεκτικότητα ή ακόμα και σε κάποιους πολέμους που πιθανόν χρησιμοποιούσαν ιούς, βακτήρια και μικρόβια για να εξοντώσουν την αντίπαλη πλευρά!
Όπως είναι φυσικό με αυτόν τον τρόπο μεταδόθηκαν πριν χιλιάδες χρόνια ιοί και διάφορα μικρόβια στην ανθρωπότητα. και έτσι έχουμε της γνωστές αρρώστιες που βασανίζουν τους ανθρώπους. Από το παρακάτω απόσπασμα του Ησίοδου βλέπουμε ολοκάθαρα από πού προήλθαν όλες οι αρρώστιες: «Άλλα δε μυρία λυγρά κατ΄ ανθρώπους αλάλητα πλείη μεν γαρ γαία κακών, πλείη δε θάλασσα νούσοι δ΄ ανθρώποισιν εφ΄ ημέρη , αι δ΄ επί νυκτί αυτόματοι φοιτώσι κακά θνητοίσι φέρουσοι σιγή, επεί φωνήν εξείλετο μητίετα Ζευς. Ούτως ου τι πη έστι Διός νόον εξαλέασθαι…» μετάφ. «Μ΄ από την άλλη αμέτρητες πίκρες ανάμεσα γυρνούνε στους ανθρώπους. Γεμάτη από κακά είν΄ η γη και η θάλασσα γεμάτη. Οι αρρώστιες, άλλες τη μέρα κι΄ άλλες τη νυχτιά, ακάλεστες ζυγώνουν τους ανθρώπους, φέρνοντας στους θνητούς κάθε κακό- και σιωπηλές, γιατί ο βαθύβουλος ο Δίας τη μιλιά τους έχει πάρει. Έτσι απ΄ ότι ο Δίας μελέτησε, κανείς δεν είναι τρόπος να ξεφύγη…» (Ησίοδος).
Αλλά και την σημερινή εποχή δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα όπως διαβάζουμε από την εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» της 3-2-2002 σελ. 24: «USAMRIID Φρούριο των ιών! Εξωτερικά μοιάζει με φρούριο: Συρματοπλέγματα, κάμερες που παρακολουθούν τα πάντα σε εικοσιτετράωρη βάση και ένα κτίριο από μπετόν κι ατσάλι χωρίς ένα παράθυρο. Στην είσοδο, μια απλή πινακίδα γράφει USAMRIID, όμως μόνο οι μυημένοι γνωρίζουν τι σημαίνουν αυτά τα αρχικά… Στα υπόγεια φυλάσσονται όλα τα είδη των γνωστών μικροβίων και όλα τα δείγματα βιολογικών όπλων που έχουν κατασκευάσει οι Ηνωμένες Πολιτείες από το 1960 μέχρι σήμερα. Εκεί βρίσκεται το κουτί της Πανδώρας κι αλίμονο σε όποιον το ανοίξει…».
Το παραπάνω απόσπασμα το καταθέτω σαν μια μικρή απόδειξη ότι όπως πριν από χιλιάδες χρόνια κάποια ιερατεία – επιστημονικά, θρησκευτικά, πολιτικά – κατάφεραν για δικούς τους σκοπούς να μολύνουν με αρρώστιες τους ανθρώπους για κάποιους σκοπούς έτσι και τα σημερινά χρόνια βλέπουμε να αντιγράφουν μια παλιά τακτική.
Οι «θεοί» μέσω τον "ιερατείων" τους, θρησκευτικών και πολιτικών κλπ επέβαλαν επιπλέον την υποχρεωτική δουλειά ή εργασία όπως συνηθίζεται να αποκαλείται τα σημερινά χρόνια, αλλά και τους (συνεχείς) πολέμους –πράγμα που διαβάζουμε σε όλα τα αρχαία κείμενα της γης – και αυτό συνεχίζεται έως και τα σημερινά χρόνια. Τα παραπάνω «ιερατεία» έχουν εφεύρει τον μέσο όρο ζωής με τα γνωστά σε όλους μας σκαμπανεβάσματα, είναι αυτοί που προσπαθούν να υποδουλώνουν το νου μας με μυστηριώδεις συχνότητες που εκπέμπουν μέσω επίγειων ή διαστημικών σταθμών για σκοπούς που μόνο αυτοί γνωρίζουν, είναι αυτοί που έχουν μολύνει την γη με χημικές ουσίες και ραδιενεργή μόλυνση, είναι αυτοί που προκαλούν πολέμους, είναι αυτοί που έχουν χωρίσει τον κόσμο σε ζώνες και άλλα αναρίθμητα παραδείγματα που θα χρειαζόντουσαν πολλές σελίδες να τα απαριθμήσουμε, γιατί εντέλει, γύρω μας καθημερινώς λειτουργεί μια συνομωσία ενάντια στον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου