Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Τα Πέντε Στοιχεία


Τα Πέντε Στοιχεία (Γη, Νερό, Φωτιά, Αέρας, Αιθέρας),που υπάρχουν στην υλική δημιουργία είναι αθάνατα, ποτέ δεν πεθαίνουν, όπως π.χ. το νερό που μετατρέπεται σε στερεό , υγρό και αέριο αλλά ποτέ δεν χάνεται. «Κανένα φυσικό στοιχείο δεν μπορεί να βγει έξω από τη φύση. Όλα είναι αθάνατα. Αφού όμως τα μέρη που αποτελούν τον άνθρωπο είναι αθάνατα γιατί να μην κάνουμε και το ΟΛΟΝ αθάνατο; Μετατρέποντας το θεωρητικό λεχθέν ¨ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ¨ σε πράξη ή βίωμα αρχίζουμε σιγά-σιγά να ταυτιζόμαστε με όλα τα στοιχεία…», («Ο δρόμος προς την Αειζωία», Αργ. Δημ. Τσακαλία). Τα παρακάτω αποτελούν μια πολύ μικρή περίληψη τεχνικών που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί σε τελετουργίες αθανασίας. Φυσικά θα αναφερθώ επιφανειακά σε αυτές τις τελετουργίες - ας μου επιτραπεί να τις ονομάσω έτσι– των πέντε στοιχείων και να αφήσω στους αναγνώστες την χαρά να «ψάξουν» και να «βρουν» μέσα από αυτά αναφορές και στοιχεία που θα τους είναι χρήσιμα στην αναζήτηση της σωματικής τους αθανασίας.
Αέρας
Η αναπνοή είναι η ίδια η ζωή και η αναπνοή θα πρέπει να είναι απαλή, βαθιά και με κανονικό ρυθμό. Βοηθάει αφάνταστα ο οραματισμός ότι εισπνέουμε ενέργεια, δύναμη και ζωτικότητα από το παγκόσμιο απόθεμα του σύμπαντος. Εισπνοή ένα μικρό κράτημα περίπου τριών δευτερολέπτων της αναπνοής και κατόπιν εκπνοή με ταυτόχρονο οραματισμό ότι αποβάλλεται από μέσα μας κάθε βρωμιά και αρρώστια, βοηθάει και ανανεώνει το σώμα μας. Φυσικά υπάρχουν ασκήσεις και τρόποι αναπνοής –όπως η ενεργειακή αναπνοή, η εμβρυακή αναπνοή, η αναπνοή της αθανασίας κλπ - που ανανεώνουν και που προσδίδουν μεγάλη ενέργεια στο σώμα μας, όπως και του εμφυσούν τον «αέρα» της αθανασίας,. Οι κατάλληλες πνοές «Εάν πειθαρχούν, επαναφέρουν νεότητα και δύναμη. Είναι οι γιατροί των θεών, που τους χαρίζουν αιώνια νεότητα, και καθώς είναι αθάνατοι, το σώμα τους πεθαίνει μόνο ‘όταν εγκαταλείπεται από αυτούς. Η ρύθμιση του Prana και του Apana και των κατάλληλων ρευμάτων από κάθε ρουθούνι είναι το μέσο για να επιτευχθεί ο στόχος της αιώνιας νεότητας... Μικρή και γρήγορη αναπνοή ισοδυναμεί με σύντομη ζωή. μεγάλη και αργή ισοδυναμεί με μακρά ζωή…», («Κουνταλίνι γιόγκα», Μ. Π. Ροδόπουλος».
Νερό.
Επειδή «περιέχουμε» μέσα στο σώμα μας ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από νερό, κάνει αυτό το στοιχείο να έχει ύψιστη σημασία στην τελετουργία της αθανασίας. Το λουτρό στη κατάλληλη θερμοκρασία -αυτή δηλαδή που μας συντηρούσε στη ζωή στο σώμα που μας φιλοξενούσε για περίπου εννιά μήνες- «βάζει σε λειτουργία» το DNA μας που αρχίζει να μας «δίνει από την αρχή» αντιγηραντικές ορμόνες και ένζυμα που έχουν σκοπό να ανανεώσουν και να αθανατοποιήσουν τον οργανισμό μας. Χρησιμοποιείται ειδικός λουτήρας, με κατάλληλη θερμοκρασία του νερού, εκεί με ειδικές τεχνικές δίνεται η δυνατότητα ο ίδιος ο οργανισμός, του υπό μύηση αθάνατου να αποδώσει τα μέγιστα για να αρχίσει να λειτουργεί σε υψηλές δονήσεις που πλησιάζουν αυτές του αθανάτου σώματος. «Επιπλέον η ενστικτώδης ικανότητά μας για κολύμπι συνδέεται με ένα εκπληκτικό ανακλαστικό που εκδηλώνεται αμέσως μόλις το νερό αγγίξει το πρόσωπό μας. Στην επαφή μας με το υγρό στοιχείο μειώνουμε αμέσως τους χτύπους της καρδιάς μας και τον ρυθμό της κατανάλωσης του οξυγόνου. Αυτό το «ανακλαστικό κατάδυσης», που περιορίζει τον κανονικό μας σφυγμό από εβδομήντα σε τριάντα κτύπους το λεπτό…», («Όνειρα με δράκους, 12 Παράξενα δοκίμια». Lyall Watson. Εκ. Ωρόρα).
Γη.
Η Γη είναι ένας πλανήτης που «γεννάει» ζωή. Επάνω της ζούμε εμείς οι άνθρωποι και φιλοξενεί δισεκατομμύρια μορφές ζωής οργανικής και ανόργανης. Η επαφή μαζί της μας προσδίδει πολύτιμη βοήθεια και μας ανανεώνει. Η Γη διαπερνάται με κύματα ενέργειας από το σύμπαν που τα μετασχηματίζει σε ενέργεια. Αυτή η ενέργεια είναι που με τις κατάλληλες τεχνικές μπορεί να τιθασευτεί και να διατηρήσει τη ζωή για πάντα. Φυσικά το στοιχείο «Γη», έχει ακόμη σχέση με την διατροφή μας, «είμαστε ότι τρώμε» αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα. Μικρές ποσότητες φαγητού καθημερινά ενδείκνυται παρά μεγάλες και λίγες φορές. Η περιοδικές νηστείες είναι ότι καλύτερο για να αποβληθούν οι τοξίνες και τα συσσωρευμένα δηλητήρια από τον οργανισμό μας.
Φωτιά.
Η φωτιά που εδώ αναφέρουμε πιθανό να έχει σχέση με τον σωματικό έρωτα. Δια μέσου του έρωτα, το DNAτων κυττάρων «αντιλαμβάνεται» ότι το ζευγάρι είναι στη φάση των πρώτων ερωτικών επαφών του και προσπαθεί να διαιωνίσει το είδος του με την γέννηση ενός νέου ατόμου. Όταν αυτό δεν γίνεται για αυτό τον λόγο, παρά μόνο για ευχαρίστηση και με την προσθήκη κάποιων τεχνικών και οραματισμών το DNA ξεγελιέται και δίνει εντολή, να κυκλοφορήσουν στο οργανισμό διάφορες ορμόνες κλπ που φυσικά τα προορίζει για τον απόγονο του είδους μας. Ο σκοπός μας όμως δεν θα είναι η κυοφορία ενός νέου ανθρώπου, αλλά το ξεγέλασμα του DΝΑ με συνέπεια αυτά τα «υλικά» που εκκρίνει ο οργανισμός μας, να παραμένουν και να διορθώνουν τις φθορές να παρατείνουν την νεότητα και να ανατρέπουν την γήρανση, στο σώμα μας.
Ακόμη το στοιχείο της Φωτιάς, συνδέεται και με την θερμοκρασία του σώματός μας, η μείωση της έχει αντίκτυπο στη διάρκεια της ζωής μας. Αν καταφέρναμε να μειώσουμε -χωρίς να δημιουργηθούν βλάβες στον οργανισμό μας- την θερμοκρασία του σώματός μας, τότε πιθανότατα η διάρκεια ζωής μας θα ήταν πάνω από 200 χρόνια.
Αιθέρας.
Είναι το πέμπτο στοιχείο το οποίο σχετίζεται με τη δύναμη που υπάρχει διάχυτη στο σύμπαν και διαπερνά τη Γη. Ο αιθέρας, η υπερύλη δηλαδή, διαπερνά και διαποτίζει το σώμα μας και πληροί το σύμπαν. Με την τιθάσευσή του, μέσω κάποιων ασκήσεων και οραματισμών, κατορθώνουμε να υποτάξουμε αυτό το στοιχείο, με συνέπεια τη συσσώρευση δύναμης και απεριόριστης ενέργειας κατευθείαν από την πηγή, δηλαδή την αγνή πρωταρχική ενέργεια που υπάρχει στο σύμπαν. Μπορούμε απλά να πούμε πως ο αιθέρας είναι η υπερύλη, που είναι η ουσία του σύμπαντος. Οργανικά και ανόργανα όντα, πλανήτες, πλανητικά συστήματα, γαλαξίες και όλο το σύμπαν «πλέουν» και «διαπερνούνται» από τον αιθέρα.
Το ανθρώπινο σώμα, μίξη των πέντε στοιχείων – αέρα, νερού, γης, φωτιάς και αιθέρα – για να αθανατοποιηθεί θα πρέπει να «ξεγελάσει» και να κυριαρχήσει των στοιχείων που το συνθέτουν. Με τις τελετές και τις ασκήσεις, σταδιακά φτάνουμε σε ένα εξαγνισμό ώστε τα στοιχεία αυτά, να φτάσουν στο ύψιστο σημείο δονήσεων τους. Αν συμβεί αυτό, το σώμα μας πλέον θα λειτουργεί με απεριόριστες δυνατότητες και ουσιαστικά γίνεται αθάνατο χωρίς να μπορεί τίποτα να το βλάψει ή να το περιορίσει μέσα στο σύμπαν!

1 σχόλιο: