Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Τα "είδη" της αθανασίας


Πόσες κατηγορίες ή είδη σωματικής αθανασίας υπάρχουν; Είναι φυσικά μια δύσκολη ερώτηση που θα προσπαθήσω να δώσω μια απάντηση όσο μπορώ πιο ρεαλιστική. Ανατρέχοντας σε κείμενα, βιβλία, αφηγήσεις και μέσα από την Μυστική παράδοση μπορούμε με τα έως τώρα δεδομένα να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα ως αναφορά τις κατηγορίες και τους τύπους της σωματικής αθανασίας που έχουν αναφερθεί.
1.Η ιατρική αθανασία.
Ο τρόπος αυτός της αθανασίας βρίσκεται «προ των πυλών» της ιατρικής επιστήμης, αν και κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχει επιτευχθεί μέσα στα εργαστήρια. Η ιατρική αθανασία γίνεται πραγματικότητα είτε μέσω χορήγησης κάποιων σκευασμάτων είτε μέσω επέμβασης στο ανθρώπινο DNA αλλά είναι πιθανόν να γίνεται μείξη των δυο προαναφερθέντων περιπτώσεων. Θα είναι δύσκολο να δοθεί η αθανασία αυτή στις πλατιές μάζες των ανθρώπων εκτός και αν κάποιοι αποφασίσουν να μετατρέψουν την γη σε ένα μεγάλο εργοτάξιο και τους κατοίκους της σε αθάνατους εργάτες. Και όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Τομ Ρόμπινς, στο βιβλίο του «Το άρωμα του ονείρου»: «τον προειδοποίησε ότι θα ξεσπούσαν τεράστια κακά αν αυτοί οι άνθρωποι πετύχαιναν να κατακτήσουν την αθανασία, ή μάλλον την «ψευδή αθανασία» αφού η αληθινή αθανασία προϋποθέτει πρόοδο της καρδιάς και της ψυχής όσο και της διάνοιας…».
2.Η «θεϊκή» αθανασία.
Μέσα από τα αρχαία κείμενα αναφέρονται περιπτώσεις αρκετών ανθρώπων που με την βοήθεια των «θεών» γίνονται αθάνατοι, όπως στην περίπτωση του Γανυμήδη. Οι λόγοι και οι σκοποί αυτών περιπτώσεων αθανασίας, μας είναι μέχρι στιγμής άγνωστοι. Ο τρόπος αυτός της αθανασίας για κάποιον άνθρωπο είναι ο πιο «ανέξοδος» και εύκολος από οποιοδήποτε άλλο τρόπο.
3.Η ηρωική αθανασία.
Αυτή η μορφή αθανασίας παρείχετο από τους «θεούς» ή από κάποιους δασκάλους μετά από την εκτέλεση κάποιων δύσκολων αλλά συνάμα ηρωικών κατορθωμάτων., όπως στην περίπτωση του Ηρακλή, του Θησέα κ.α. Φυσικά πολλοί λίγοι από του θνητούς είχαν καταφέρει να τις φέρουν σε πέρας. Ο όρος «ημίθεος» υποδήλωνε, την κατάκτηση από τους θνητούς ανθρώπους της σωματικής αθανασίας.
4.Η ερωτική αθανασία.
Άλλη μια δύσκολη κατηγορία της σωματικής αθανασίας, που τώρα όμως μεταφέρεται στο ερωτικό πεδίο. Έχει σχέση με την εφαρμογή κάποιων πανάρχαιων τεχνικών και την μη εκσπερμάτωση εκ μέρους των ανδρών και την αντίστοιχη λειτουργία εκ μέρους των γυναικών. Μέσω οραματισμών το ίδιο το σώμα των εραστών και ασκούμενων μετατρέπεται σε ένα εργαστήριο και τα υγρά τους σε ελιξίρια. Οι ερωτικές αυτές τεχνικές και τα εσωτερικά ελιξίρια που παράγονταν μετέτρεπαν τα κύτταρα τους σε αθάνατα με συνέπεια την κατάκτηση της αθανασίας. Ένα παράδειγμα είναι ο Κίτρινος αυτοκράτορας που όπως αναφέρεται στα αρχαία Κινεζικά κείμενα κατάφερε να τελειοποιήσει αυτό το ερωτικό ελιξίριο μέσα σε 81 μέρες και να καταφέρει να γίνει αθάνατος μαζί με τις γυναίκες που τον βοήθησαν σε αυτό του το εγχείρημα. Αναλήφθηκε, μάλιστα μαζί με αυτές, στον «ουρανό»!
5.Η αλχημική αθανασία.
Η αλχημεία ξεκίνησε από την Ελλάδα μέσω των πρώτων φυσικών φιλοσόφων, που όπως φαίνεται είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στα μυστικά της φύσης. Με την πάροδο των αιώνων έγινε μια υπέρ-μυστική επιστήμη και οι κατέχοντες την γνώση της κατείχαν το μυστικό της αθανασίας. Τα κείμενα των αλχημιστών είναι άκρως δυσνόητα και χωρίς την βοήθεια δασκάλου δεν είναι εύκολο να διείσδυση κάποιος στην ουσία τους. Πολλοί από τους αλχημιστές είχαν καταφέρει να αποκτήσουν ένα αθάνατο σώμα μέσω της πραγμάτωσης του Μεγάλου Έργου και έτσι να ζουν για πάντα επάνω στη γη, όπως στην περίπτωση του Ν. Φλαμέλ και της συζύγου του, του Σαιν Ζερμαίν, του Φουλκανέλι κ..α.
6.Η ασκησοραματική αθανασία.
Ο τρόπος αυτός, όπως μας λέει και η σύνθετη αυτή λέξη (άσκηση+οραματισμός), είναι η δυνατότητα να κατακτήσουμε την αθανασία μέσω κάποιων τεχνικών, ασκήσεων και οραματισμών. Είναι ένας δρόμος που φαίνεται να είναι αρκετά διαδομένος σε ομάδες ή και σε μεμονωμένα άτομα που στοχεύουν την αθανασία. Οι τεχνική αυτή απαιτεί συνεχή προσπάθεια, νοητική σταθερότητα προς τον τελικό σκοπό και πίστη στις δυνάμεις μας.
Στην ασκησοραματική αθανασία, θα μπορούσαμε να εντάξουμε τις ασκήσεις και τις τεχνικές της Γιόγκα και του Ταοϊσμού.
7.Η φυσική αθανασία.
Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε έξω την πιθανότητα να γεννηθεί κάποιος άνθρωπος αθάνατος. Βέβαια η πιθανότητα αυτή είναι μηδαμινή αλλά όχι απίθανη.
Πιθανόν να είχε συμβεί στο παρελθόν ή να συμβεί στο παρόν ή στο μέλλον, φυσικά αν ο αθάνατος μας το είχε γνωστοποιήσει ίσως την γνωρίζαμε. Φαίνεται όμως πως έχει επικρατήσει η σιωπή εκ μέρους των αθανάτων για τους γνωστούς λόγους.
Αν αυτή η θεωρεία ή πιθανότητα είναι σωστή πιθανόν να υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, εδώ επάνω στη γη.

2 σχόλια: