Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Αθανασία


Ένα από τα πρωταρχικά όνειρα των ανθρώπων, από τα αρχέγονα έως και τα σημερινά χρόνια, όπως περιγράφεται αλλά και διαγράφεται - σαφώς - μέσα από τις μυθολογικές παραδόσεις όλων των λαών της γης, ήταν η αιώνια νεότητα και η σωματική αθανασία. Ήταν και είναι, ένα πανανθρώπινο αίτημα από την αυγή της εμφάνισης των ανθρώπων επάνω στη γη έως και τα σημερινά χρόνια.
Οι πρώτοι φιλόσοφοι-οραματιστές της ανθρωπότητας αλλά και όλοι όσοι προσπαθούσαν, προσπάθησαν και προσπαθούν για την κατάκτηση της σωματικής αθανασίας προσέβλεπαν -μέσω αυτής της θεωρίας, αλλά και της πρακτικής εφαρμογής της - ένα μέλλον για την ανθρωπότητα που θα μετέτρεπε την κοινωνία των ανθρώπων, σε μια ιδανική πολιτεία που με την σειρά της θα έδινε την θέση της σε ένα νέο πολιτισμό, την πολιτισμό των αθανάτων-ανθρώπων. Ειρήνη, νεότητα, υγεία, μακροζωία και σωματική αθανασία θα ήταν καθημερινή πραγματικότητα ώστε η ανθρωπότητα να ζούσε χωρίς ασθένειες χωρίς πολέμους, χωρίς τα γηρατειά και χωρίς τον θάνατο.
Και φυσικά, σε ένα κόσμο που θα έχει καταργηθεί ο θάνατος δεν του αρμόζει η βία, οι φόνοι και οι πόλεμοι, αφού όλη η ανθρωπότητα θα ζει ειρηνικά επάνω στη όμορφη γη, απολαμβάνοντας το «δώρο» της παντοτινής ζωής. Αυτό ήταν στη σκέψη κάποιων φωτισμένων οραματιστών- φιλοσόφων αλλά και ηγετών που για χιλιετίες προσπάθησαν μάταια να το εφαρμόσουν γιατί απλούστατα δεν φαντάστηκαν ότι με την προσθήκη της μακροζωίας της παντοτινής νεότητας, της υγείας και της αθανασίας η ανθρωπότητα σιγά-σιγά θα άλλαζε τρόπο σκέψης με συνέπεια την εγκαθίδρυση μιας κοινωνίας που θα ήταν ισάξια μιας «ιδανικής πολιτείας» όπως την οραματίστηκαν οι φιλόσοφοι.
Ποιος ο σκοπός της γέννησης του ανθρώπου, αφού είναι βέβαιο κατά την επικρατούσα άποψη, της επιστήμης και της θρησκείας να πεθαίνουμε στα 70, 80 ή έστω στα 100-120 χρόνια μας; Γιατί μετά από μια μεγαλειώδη διαδικασία: σύλληψη, εγκυμοσύνη και γέννηση, η φύση μας οδηγεί στον θάνατο;
Μετά την γέννηση αρχίζει η διαμόρφωση των ανθρώπινων όντων, με την πιθανή λανθασμένη καθοδήγηση των γονιών, την θανατόφιλη επιβολή των θρησκευτικών δοξασιών, την ομαδοποίηση και μεθοδευμένη παροχή γνώσης στα σχολεία και τα πανεπιστήμια και τέλος την αρωστημένη εξάρτηση από την εργασία ή μάλλον είναι καλύτερα να την ονομάσω δουλεία της σύγχρονης εποχής. Σε όλα αυτά τα χρόνια ζωής εγγράφονται θανατερές εικόνες και υποβολές στο νου μας και κατ΄ επέκταση στο DNA.
Οι νοερές αυτές υποβολές και εικόνες επιδρούν στο κέντρο των κυττάρων και συγκεκριμένα στο DNA τους και στο τέλος μας οδηγούν στον θάνατο, έχουμε λοιπόν στην περίπτωση μας δυστυχώς, το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Ενός θανάτου που μας έχει επιβληθεί και τον πληρώνουμε με την καταστροφή και διάλυση και εκμηδενισμό της προσωπικότητάς μας, εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια.
Κάποιοι βέβαια θα πουν ότι η γη πάσχει από υπερπληθυσμό, πρέπει να πεθαίνουμε, να υπάρχουν νέοι άνθρωποι και εν πάση περιπτώσει δεν είναι δυνατόν να σταματήσουν οι θάνατοι αφού έτσι είναι κανονισμένο από την φύση ή τοn θεό. H απάντησή μου είναι ότι η αθανασία δεν προϋποθέτει απογόνους και φυσικά ούτε η φύση ούτε ο «θεός» δεν μπορούν να αναμιχθούν στις ανθρώπινες υποθέσεις.
Το εύλογο ερώτημα είναι πως θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε απ΄ αυτόν τον θανατερό κλοιό. Κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να είμαστε ενήμεροι σε θέματα που έχουν σχέση με το φυσικό σώμα μας, ποιες δυνάμεις το διακατέχουν, ποια είναι η διαδικασία της γήρανσης ώστε να την καταπολεμήσουμε, ποιες τροφές είναι αντιγηραντικές, ποιες βιταμίνες και νέες ουσίες μας δίνουν ελπίδες και επαναφέρουν την νεότητα και τέλος σε ποιο σημείο βρίσκεται η επιστήμη στην μάχη κατά του γήρατος και του θανάτου.
Οι κατάλληλες ασκήσεις και οι οραματισμοί που θα επιδράσουν στο βιολογικό μας ρολόι, θα αρχίσει να αντιστρέφει την διαδικασία της γήρανσης. Φυσικά είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που την ονομάζω αντιστροφή γήρανσης του θνητού σώματος, (Α.Γ.Θ.Σ.). Κατόπιν προχωρούμε στο επόμενο στάδιο που το ονομάζω κεκτημένη υγεία και μακροβιότητα του σώματος, (Κ.Υ.Μ.Σ.) και το τελικό στάδιο που το ονομάζω κεκτημένη σωματική αθανασία, (Κ.Σ.Α.).
Το σώμα μας αποτελείτε από περίπου 70 τρισεκατομμύρια κύτταρα. Το κάθε κύτταρο από 60 εκατομμύρια άτομα. Έχουμε λοιπόν 70 τρισεκατομμύρια κύτταρα επί 60 εκατομμύρια άτομα που μας κάνουν 42.000.000.000.000 άτομα που αποτελούνται από στοιχειώδη σωματίδια. Τα σωματίδια αυτά είναι ηλεκτρόνια, νετρόνια, πρωτόνια και άλλα με διάφορες ονομασίες και είναι γνωστό στους επιστημονικούς κύκλους ούτε γερνούν ούτε πεθαίνουν και για δισεκατομμύρια χρόνια παραμένουν τα ίδια: είναι δηλαδή αθάνατα.
Τα άτομα αυτά, άτομα όλων των στοιχείων της ύλης πάλλονται και δονούνται στο σώμα μας μέσα σε άπειρα κύματα ενεργειών και δυνάμεων. Βάση της κβαντικής φυσικής ο άνθρωπος είναι 99% κύματα και πληροφορίες και μόνο κατά 1% είναι τα στοιχειώδη σωματίδια στο σώμα μας. Είναι φανερό ότι αφού τα μέρη – δηλαδή τα άτομα – είναι αθάνατα τότε και το σύνολο, εμείς που αποτελούμαστε από κύτταρα είμαστε αθάνατοι και άφθαρτοι.
Κανείς από τους επιστήμονες δεν έχει εντοπίσει γερασμένα ή πεθαμένα άτομα ή μόρια υδρογόνου, αζώτου, άνθρακα, οξυγόνου ή και άλλων στοιχείων και αφού αυτά αποτελούν το 99% του ανθρώπινου σώματος και είναι για δισεκατομμύρια χρόνια αθάνατα και άφθαρτα τότε και εμείς κατέχουμε την ιδιότητά τους και ουσιαστικά είμαστε αθάνατοι χωρίς βέβαια να το γνωρίζουμε. Ο σύγχρονος πολιτισμός έχει μέχρι στιγμής -αλλά όπως όλα δείχνουν, όχι για πολύ χρόνο ακόμη- τον τρόπο να μας επιβάλει της θανατερές απειλές και της θανατόφιλες υποβολές του. Αυτό το φαινόμενο ( του σημερινού μας πολιτισμού), το ονομάζω κοινωνική ύπνωση και λειτουργεί (δια μέσου του DNA μας), «υπνωτίζοντάς» το και κάνοντάς το να λειτουργεί σαν ωρολογιακός μηχανισμός βόμβας, με βέβαια κατάληξη το θάνατο για την συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας, μια «ποινή» που μας έχει επιβληθεί εδώ και κάποιες χιλιάδες χρόνια.
Όταν θα αποτινάξουμε την κοινωνική ύπνωση θα δούμε, γιατί. για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι γεννιόντουσαν και πέθαιναν χωρίς να γνωρίζουν την αιτία. Ο κάθε άνθρωπος όμως έχει την δυνατότητα – είναι δυνάμει θεός – να κυριαρχήσει στην ζωή του Τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε να μην πεθαίνουμε να μάθουμε να είμαστε παντοτινά νέοι και παντοτινά υγιείς. Ονειρευόμαστε σαν άνθρωποι την αθανασία και έχουμε την ευκαιρία να την κατακτήσουμε.
Ο Αλεξ Χέρντ συγγραφέας και αρθρογράφος New York Times είπε χαρακτηριστικά: «Ίσως να είμαι υπέρμετρα αισιόδοξος αλλά πιστεύω ότι είμαστε η πρώτη γενιά ανθρώπων που θα ζήσει για πάντα…». Υπέρτατος σκοπός των αθανάτων ήταν και είναι να ζήσουν για πάντα ελεύθεροι, επάνω στη γη χωρίς δεσμεύσεις δόγματα και προκαταλήψεις, σε μία παγκόσμια κοινωνία χωρίς πολέμους ελεύθεροι, απ’ όλα τα φορτία των αιώνων, απολαμβάνοντας αθάνατοι και παντοτινά νέοι το ιερό δώρο της ζωής και συνειδητοποιώντας το μεγάλο μυστικό: ότι ο κάθε άνθρωπος είναι δυνάμει αθάνατος και δυνάμει «θεός».
Αν συνειδητοποιήσουμε τα παραπάνω, καταλαβαίνουμε ότι είμαστε πάνσοφοι και αθάνατοι, πάνσοφοι γιατί συνδεόμαστε μέσω του DNA μας, που αποτελεί το κέντρο του κάθε κυττάρου μας και είναι το εργαλείο που μας συνδέει με όλες της δυνάμεις τις πληροφορίες και την σοφία του σύμπαντος. Είμαστε αθάνατοι γιατί κανένα από τα στοιχεία που συνυπάρχουν μέσα μας, δεν γερνούν και ούτε πεθαίνουν, είναι αθάνατα –μαζί με αυτά και εμείς - από την αρχή της δημιουργίας του σύμπαντος και θα συνεχίσουν έτσι για εκατομμύρια χρόνια στο μέλλον.

2 σχόλια:

  1. Yπεροχο το μπλοκ σου !!! Και τοσο μα τοσο ενδιαφερον ...Ιφινοε μπραβο σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑΑΑ

    ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΟΥ

    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ


    ΕΥΓΕ !!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή