Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
Οι τρεις τύποι αθανάτων
Ο Ταοισμός κατατάσει τους νικητές του θανάτου σε τρεις κατηγορίες ή τύπους αθανασίας και αυτό πιθανόν από τα κριτήρια και τον τρόπο που θα έχουν κατακτήσει την μορφή της συγκεκριμένης αθανασίας.
Αθάνατος Ένα ή ο αόρατος αθάνατος.
Αυτός ο τύπος του αθάνατου, δεν είναι σπάνιος και έχουμε μέσα από κείμενα και Τον πρώτο τύπο αθανάτου μπορούμε να τον διακρίνουμε από τον τρόπο του υποτιθέμενου «θανάτου» του, δεν αφήνει πίσω του το σώμα του και φυσικά εξαφανίζεται! Κάποιες φορές, πιθανόν για λόγους ενθύμησης, αφήνει πίσω του λίγα μαλλιά ή νύχια και φυσικά τα ρούχα που φορούσε. Πιθανόν αυτός ο τύπος αθανάτου χρησιμοποιεί κάποια τεχνική που μας είναι άγνωστη και κάνει τα κύτταρα του διάφανα, μεταβάλει τις δονήσεις του σώματός του, σε υψηλές οκτάβες και έτσι διαφεύγει της κοινής όρασης των ανθρώπων. «Ορισμένοι είναι αλήθεια ότι φεύγουν πιο διακριτικά: φαίνονται να πεθαίνουν σαν απλοί θνητοί, αλλά ο θάνατος τους δεν είναι παρά μόνο επιφανειακός, γιατί αν ανοίξουμε το φέρετρο μετά από ένα διάστημα θα διαπιστώσουμε ότι το σώμα τους έχει εξαφανιστεί κι έχει αντικατασταθεί από το ραβδί, το σπαθί ή τα σανδάλια αυτού που πέθανε…», («Ο Λάο-Τσε και ο Ταοϊσμός», Μαξ Κάλτενμαρκ. Εκδ. «Πύρινος Κόσμος»). Οι Ταοιστές ονομάζουν αυτούς τους αθάνατους Σιχ Σιέχ Χ΄σιέν.
Αθάνατος Δύο η ο επίγειος αθάνατος.
διηγήσεις, πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Δείχνει να προτιμά να παραμείνει επάνω στη γη και να συναναστρέφεται με τους ανθρώπους, φυσικά κανένας θνητός δεν θα γνωρίζει ότι είναι αθάνατος, εκτός και αν ο ίδιος το κάνει γνωστό. Συνήθως απομονώνεται -από τους θνητούς ανθρώπους- και αποσύρεται σε κάποιο βουνό η ερημητήριο και συναναστρέφεται με άλλους αθάνατους. Πληροφορίες από μυημένους σε φιλοσοφικές σχολές λένε, πως υπάρχουν επάνω στη γη, επτά κολέγια ίσου βαθμού, ανάμεσά τους είναι οι «Μύστες των Ιμαλαΐων», το «Ύπατο συμβούλιο των Ροδόσταυρων» κ.α. Οι σχολές αυτές έχουν στις τάξεις τους, αθάνατους μύστες που όμως μας γίνεται γνωστό, ζουν από την εποχή της ίδρυσης των αντίστοιχων φιλοσοφικών σχολών τους! «Σύμφωνα με τις συνθήκες που τόσο διαφέρουν μεταξύ της ζωής της Δύσεως και της ζωής της Ανατολής, τα μέλη αυτής της οργανώσεως είναι συνεχώς ενσαρκωμένα, πέντε απ΄ αυτά ζουν από κοινού ενώ επτά άλλα είναι διασκορπισμένα σε ολόκληρο τον κόσμο και ζουν σαν απλοί αστοί…», («Ιστορία των Ροδόσταυρων», Fr Wittemans, εκδ. «Υδροχοϊκή εποχή»). Ο Ταοϊσμός ονομάζει αυτούς τους αθάνατους Τι-Χ΄σιέν.
Αθάνατος Τρία ή ο αναστημένος αθάνατος.
Ο τρίτος τύπος αθανάτων είναι αυτός που μετά τον υποτιθέμενο θάνατό του ανασταίνεται και συνήθως ακολουθεί η ανάληψή του στον «ουρανό», δηλ. στην χώρα των αθανάτων. Αυτό το γεγονός μπορεί και να συμβεί χωρίς να μεσολαβήσει ο «θάνατός» του. Ο Έλληνας φιλόσοφος Εμπεδοκλής, φαίνεται πως είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις που θα μπορούσα να αναφέρω. Το μέγιστο αυτό κατόρθωμα συνήθως συνέβαινε μπροστά στα μάτια εκατοντάδων ανθρώπων, που πιστοποιούσαν το θαυμαστό γεγονός. «Το ν΄ ανέβεις στον ουρανό μέρα μεσημέρι», αυτή είναι πια η καθιερωμένη φόρμουλα που δηλώνει την τελική αποθέωση του Ταοϊστή, ο οποίος πέτυχε τη μετουσίωση της προσωπικότητάς του…», («Ο Λάο-Τσε και ο Ταοϊσμός», Μαξ Καλτενμαρκ, εκδ. «Πύρινος Κόσμος»). Με αυτό το «σώμα της δόξας» ή «αδαμάντινο σώμα», ο αθάνατος Τρία, μπορεί να ζει για ολόκληρες χιλιετίες και αν το θελήσει για πάντα, έχοντας μεταξύ άλλων την δυνατότητα να εμφανίζεται ή να εξαφανίζεται με το σώμα του, οπουδήποτε μέσα στο Σύμπαν. ΟΙ Ταοιστές ονομάζουν αυτούς τους αθάνατους Τιέν-Χ’σιέν
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
kαταπληκτικο....και πολυ μα πολυ ενδιαφερον ..ζουν αναμεσα μας...
ΑπάντησηΔιαγραφή...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαγραφή