Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μπορούμε να μείνουμε για πάντα νέοι;


Στη σημερινή εποχή υπάρχουν κάποιες τροφές, συμπληρώματα, εκχυλίσματα που έχουν τη δυνατότητα να μας κρατούν νέους, υγιείς και μακρόβιους;
Σίγουρα η επιστήμη τα τελευταία χρόνια λόγω της αλματώδους προόδου που έχει κάνει έχει να μας παρουσιάσει πολλά τέτοια «μαγικά» σκευάσματα και αν πιστεύουμε σε αυτά που μας υπόσχονται τότε θα πρέπει να μας παρέχουν μια μόνιμη υγεία, μια παρατεταμένη νεότητα και μια πιθανή μακροβιότητα… όπως γράφει η εφημερίδα «ΕΞΟΥΣΙΑ» της 18-2-1999: «Μία πρωτεΐνη ενάντια στα γηρατειά Μια πρωτεΐνη που βοηθά τον ανθρώπινο οργανισμό να καταπολεμήσει τον καρκίνο ενδέχεται να παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της γήρανσης………Ο δρ. Γκουπτα (από το Πανεπιστήμιο Ίρβιν της Καλιφόρνια) ελπίζει ότι έχει ανοίξει ο δρόμος για την παρασκευή φαρμάκων που όχι απλά θα επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης αλλά και θα βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής της τρίτης ηλικίας…». Η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» της 7-6-1998 γράφει χαρακτηριστικά: «Βρήκαν γονίδιο που παρατείνει τη ζωή. Προστατεύει τα νευρικά κύτταρα από την οξείδωση και τον οργανισμό από τη γήρανση. Την αρχή του τέλους της γήρανσης και την επιμήκυνση της ανθρώπινης ζωής μπορεί να σημαίνει μια νέα ανακάλυψη. Ερευνητές αύξησαν σημαντικά τη ζωή των μυγών μετά από προσθήκη ενός γονιδίου το οποίο μάχεται τις ελεύθερες ρίζες του οξυγόνο... Υπό την εποπτεία της νευροβιολόγου Γκαμπριέλ Μπουλάν η καναδική ερευνητική ομάδα εισήγαγε στις μύγες το ανθρώπινο γονίδιο για το ένζυμο SOD (superoxide dismutase) το οποίο μετατρέπει τις τοξικές ελεύθερες ρίζες οξυγόνου σε “άκακα” μόρια με τρόπο ώστε αυτό να εκφράζεται (να παράγει δηλαδή το ένζυμο) μόνο στους κινητικούς νευρώνες τους. Το αποτέλεσμα του πειράματος υπήρξε απροσδόκητο ακόμα και για τους ερευνητές που το εκτέλεσαν: οι μύγες (πρόκειται για τις ευρέως χρησιμοποιούμενες ως πειραματόζωα μύγες του ξυδιού με την επιστημονική ονομασία Drosophila melanogaster) ξεπέρασαν τις 120 ημέρες ζωής ενώ συνήθως δεν ξεπερνούν τις 80! Χαρακτηριστικά η κυρία Μπουλιάν εξέφρασε την έκπληξή της στο γεγονός ότι «ένα μόνο γονίδιο εκφραζόμενο σε ένα μόνο κυτταρικό τύπο μπορεί να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στη μακροζωία ενός οργανισμού…».
Δεν θα αναφερθώ με λεπτομέρειες σε αυτά τα νέα σχετικά αντιγηραντικά σκευάσματα παρά μόνο επιγραμματικά, αφού ο-η κάθε αναγνώστης-α μετά από τη σχετική έρευνα θα μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τις νέες αυτές ουσίες που υπόσχονται υγεία, νεότητα, πιθανή αντιστροφή των γηρατειών και μακροβιότητα.
•Μελατονίνη, είναι ορμόνη-βιταμίνη, επαναφέρει –εν μέρει- την νεότητα και πιθανόν να αυξάνει κατά 25% την ανθρώπινη ζωή.
•Ανθρώπινη Αυξητική ΟΡΜΌΝΗ (Hgh), είναι πρωτεΐνη κατασκευασμένη από 197 αμινοξέα και εκκρίνεται από τον αδένα της υπόφυσης. Συνθέτει το κολλαγόνο και έτσι η επάρκειά της μας δίνει ένα όμορφο νεανικό πρόσωπο και σώμα, εξαλείφει την κυτταρίτιδα, μας δίνει υψηλό επίπεδο ενέργειας κ.α. το γρήγορο τρέξιμο (σπρίντ), ανεβάζει το επίπεδο αυτής της ορμόνης στον οργανισμό μας.
•DHEA ή δευδροεπιανδροστερόνη, είναι μια στεροειδής ορμόνη που παράγεται στα επινεφρίδια. Πιθανόν αυτή η ορμόνη να ενισχύει το αναοσοποιητιικό σύστημα και περιορίζει διάφορους καρκίνους, να δρα ενάντια στην σκλήρυνση των αρτηριών και να παρατείνει το όριο της ανθρώπινης ηλικίας. Σε πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα παρατείνει το όριο της ζωής τους κατά 50%!
•Οι Γυναικείες Ερωτικές Ορμόνες: Οιστρογόνο και Προγεστερόνη.
•Η Ανδρική Ερωτική Ορμόνη: Τεστοστερόνη.
•Μεταλλικά άλατα, Σίδηρος, Ασβέστιο, Χρώμιο, Μαγνήσιο, Φώσφορος, Ψευδάργυρος, Χαλκός, Μαγγάνιο, Κάλλιο, Μολυβδένιο και Σελήνιο είναι αντιοξειδωτικά, προστατεύουν σε διάφορες σοβαρές ασθένειες και το κυριότερο είναι ότι πιθανότατα να παρατείνουν την ανθρώπινη ζωή.
•Βιταμίνες και CoQ-10, οι βιταμίνες εκτός της θεραπευτικής δράσης που προσφέρουν, είναι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες και εκτός των άλλων βοηθούν στην αντιγήρανση του οργανισμού. Το CoQ-10 είναι ένα από τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά και δίνει ενέργεια και υγεία.
•Λεκιθίνη, η δράση της έγκειται στο να διαλύει τα λίπη που επικάθονται στις αρτηρίες, να αυξάνει την γ σφαιρίνη του οργανισμού που καταπολεμά τις διάφορες λοιμώξεις. Αναπληρώνει την απώλεια σπέρματος στους άνδρες. Γενικά η λεκιθίνη θεωρείται τροφή και όχι φάρμακο, αφού αναπτύσσει και ανανεώνει τα κύτταρα.
•Βασιλικός πολτός, πρόπολη, γύρης, που είναι προϊόντα που μας προσφέρουν οι μέλισσες. Η δράση τους έχει σχέση με την άριστη υγεία, την νεότητα και την μακροζωία.
•Ένζυμα, είναι καταλύτες του οργανισμού και βρίσκονται σε όλα τα κύτταρα του σώματός μας. Η δράση τους έγκειται στο να κατευθύνουν ή να επιταχύνουν τις λειτουργίες του οργανισμού μας. Λειτουργούν σαν καθαριστές και βοηθούν στην υγεία και τη διατήρηση της νεότητας.
•Zell Oxygen, που είναι υγρή μαγιά μπύρας που περιέχει ένζυμα και δισεκατομμύρια ζωντανά κύτταρα μαγιάς. Βελτιώνει την αξιοποίηση του οξυγόνου στα κύτταρα δυναμώνοντας τη σωματική αντοχή και αναζωογονεί και τονώνει τον ανθρώπινο οργανισμό.
•Νουκλεινικά Οξέα, (RNA-DNA). που κάνουμε χρήση τους με ιατρική επίβλεψη, σε συνδυασμό με βότανα.
•Κορεάτικο και Σιβηριανό Τζινσένγκ, έχουν ανοσοδιεργετική δράση, τονώνουν, δίνουν ενέργεια και διεγείρουν τις νοητικές και σωματικές λειτουργίες. Επιπλέον είναι τροφές που οι ανατολικοί λαοί τους αποδίδουν θαυμαστές ιδιότητες όσο αφορά το θέμα της ανθρώπινης μακροζωίας.
•«Ζωντανό» γιαούρτι, είναι γνωστό για τις αντηγηραντικές του ιδιότητες και επιπλέον περιέχει προβιοτικά βακτήρια, (γαλακτοβάκιλοι και τα διφιδοβακτήρια ). Τα βακτήρια αυτά βοηθούν το έντερο να παράγει αντικαρκινικές ουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου