Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

“Φέρτε μου το ελιξίριο της νιότης, εδώ και τώρα”

Η Κλεοπάτρα μπορεί να έκανε μπάνιο σε γάλα "γαϊδούρας" για τη διατήρηση της νεότητάς της είναι γνωστό, αλλά ο αυταρχικός πρόεδρος του Kazakhstan, Nursultan Nazarbayev, που εμπνέεται από το ιστορικό γεγονός, δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένος από την 19χρονη πλούσια παραγωγή αερίου στην κεντρική Ασία και τα οικονομικά οφέλη και ζητά επίμονα από τους επιστήμονες να επικεντρωθούν στο ελιξίριο που θα "ξεκλειδώσει" το μυστικό της νιότης και της Αθανασίας, άμεσα.Ο 70χρονος ηγέτης τόνισε σε ομιλία του, ότι επιβάλλεται το νέο Ινστιτούτο επιστημονικής έρευνας Astana να μελετήσει το κεφάλαιο της "αναζωογόνησης του οργανισμού", καθώς και "του ανθρώπινου γονιδίου παραγωγής ανθρώπινων ιστών που θα βοηθήσει τη δημιουργία ελιξίριου φαρμάκου".
Πρόσθεσε δε : «όσον αφορά την ιατρική του μέλλοντος, άτομα της δικής μου ηλικίας, πραγματικά ελπίζουν ότι αυτό πρόκειται να συμβεί πολύ σύντομα».
Πριν από δύο μήνες ένα μεγάλο μέρος εθνικοφρόνων Κορεατών υπέγραψαν λευκό πληρεξούσιο, με το οποίο κάλεσαν τον Nazarbayev να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2020. Ο Πρόεδρος απάντησε: "ίσως, εάν μου προσφέρετε το ελιξίριο της νιότης και της ενέργειας – ενδεχομένως να διαθέτετε τέτοια κύτταρα στην Κορέα … αν λοιπόν μου βρείτε το ελιξίριο, ναι προτίθεμαι να συνεχίσω μέχρι το 2020 ".
Είναι η Τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο που ο Nazarbayev, ζήτησε από τους επιστήμονες να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση, την κατάκτηση της Αθανασίας.
"Η Φυσική Αναγέννηση, το φάρμακο της Αθανασίας, ανήκει στους σύγχρονους επιστήμονες" τόνιζε στην κυβερνητική επιστημονική ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο. "Που είναι οι επιστήμονες, οι οποίοι ασχολούνται με τα ερευνητικά προγράμματα αυτές τις ημέρες; ", προσθέτοντας αμέσως μετά : «ανήκετε στους καλύτερους μεταξύ του πλανήτη και δεν θα πρέπει να παραμείνετε στο περιθώριο». Για την περίπτωση που κάποιος έχασε το στόχο, ο Nazarbayev επανήλθε ένα μήνα αργότερα.
"Ένα σημαντικό θέμα είναι το πρόγραμμα anti-ageing, ή η μελέτη παράτασης της ζωής", είπε σε ακροατήριο του Καζακστάν στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Almaty. "Ωστόσο ακόμα κι αν είναι δύσκολες οι εν λόγω έρευνες, τα ζητήματα αυτά πρέπει να επιλυθούν αργά ή γρήγορα. Γιατί δεν θα πρέπει οι επιστήμονές μας να συμμετέχουν σε αυτήν την εργασία; Δεν εμπνέουν τη νεολαία του Καζακστάν που σήμερα ζει μέσα από τις μεγάλες στιγμές πάθους;"
Συντάκτης:Ζησιάδη και http://www.newsbomb.gr/
Link κειμένου από:
http://www.newsbomb.gr/episthmh/story/breite-to-dromo-pros-tin-athanasia-edo-kai-tora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου