Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

“Φέρτε μου το ελιξίριο της νιότης, εδώ και τώρα”

Η Κλεοπάτρα μπορεί να έκανε μπάνιο σε γάλα "γαϊδούρας" για τη διατήρηση της νεότητάς της είναι γνωστό, αλλά ο αυταρχικός πρόεδρος του Kazakhstan, Nursultan Nazarbayev, που εμπνέεται από το ιστορικό γεγονός, δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένος από την 19χρονη πλούσια παραγωγή αερίου στην κεντρική Ασία και τα οικονομικά οφέλη και ζητά επίμονα από τους επιστήμονες να επικεντρωθούν στο ελιξίριο που θα "ξεκλειδώσει" το μυστικό της νιότης και της Αθανασίας, άμεσα.Ο 70χρονος ηγέτης τόνισε σε ομιλία του, ότι επιβάλλεται το νέο Ινστιτούτο επιστημονικής έρευνας Astana να μελετήσει το κεφάλαιο της "αναζωογόνησης του οργανισμού", καθώς και "του ανθρώπινου γονιδίου παραγωγής ανθρώπινων ιστών που θα βοηθήσει τη δημιουργία ελιξίριου φαρμάκου".
Πρόσθεσε δε : «όσον αφορά την ιατρική του μέλλοντος, άτομα της δικής μου ηλικίας, πραγματικά ελπίζουν ότι αυτό πρόκειται να συμβεί πολύ σύντομα».
Πριν από δύο μήνες ένα μεγάλο μέρος εθνικοφρόνων Κορεατών υπέγραψαν λευκό πληρεξούσιο, με το οποίο κάλεσαν τον Nazarbayev να παραμείνει στην εξουσία μέχρι το 2020. Ο Πρόεδρος απάντησε: "ίσως, εάν μου προσφέρετε το ελιξίριο της νιότης και της ενέργειας – ενδεχομένως να διαθέτετε τέτοια κύτταρα στην Κορέα … αν λοιπόν μου βρείτε το ελιξίριο, ναι προτίθεμαι να συνεχίσω μέχρι το 2020 ".
Είναι η Τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο που ο Nazarbayev, ζήτησε από τους επιστήμονες να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση, την κατάκτηση της Αθανασίας.
"Η Φυσική Αναγέννηση, το φάρμακο της Αθανασίας, ανήκει στους σύγχρονους επιστήμονες" τόνιζε στην κυβερνητική επιστημονική ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο. "Που είναι οι επιστήμονες, οι οποίοι ασχολούνται με τα ερευνητικά προγράμματα αυτές τις ημέρες; ", προσθέτοντας αμέσως μετά : «ανήκετε στους καλύτερους μεταξύ του πλανήτη και δεν θα πρέπει να παραμείνετε στο περιθώριο». Για την περίπτωση που κάποιος έχασε το στόχο, ο Nazarbayev επανήλθε ένα μήνα αργότερα.
"Ένα σημαντικό θέμα είναι το πρόγραμμα anti-ageing, ή η μελέτη παράτασης της ζωής", είπε σε ακροατήριο του Καζακστάν στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Almaty. "Ωστόσο ακόμα κι αν είναι δύσκολες οι εν λόγω έρευνες, τα ζητήματα αυτά πρέπει να επιλυθούν αργά ή γρήγορα. Γιατί δεν θα πρέπει οι επιστήμονές μας να συμμετέχουν σε αυτήν την εργασία; Δεν εμπνέουν τη νεολαία του Καζακστάν που σήμερα ζει μέσα από τις μεγάλες στιγμές πάθους;"
Συντάκτης:Ζησιάδη και http://www.newsbomb.gr/
Link κειμένου από:
http://www.newsbomb.gr/episthmh/story/breite-to-dromo-pros-tin-athanasia-edo-kai-tora

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Σωματική Αθανασία και Δύση

Θέλω να γίνω (σωματικά) αθάνατος, θέλω να νικήσω τον (αήττητο) θάνατο, θέλω να γίνω αήττητος: αυτή η κομβική επιθυμία διατρέχει τον δυτικό πολιτισμό από τις πρώτες μέρες της εμφάνισής του μέχρι σήμερα. Με τον σημερινό σημείωμα, και με άλλα που άλλα που θα ακολουθήσουν, θα επιχειρήσουμε να δείξουμε ότι η επιθυμία αυτή έχει μεγάλη μερίδα ευθύνης για την σημερινή παγκόσμια δεινή κατάσταση, για την προϊούσα καταστροφή της κοινωνίας και της φύσης. Θα δείξουμε επίσης ότι, εάν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να συναγάγουμε το συμπέρασμα ότι η στάση της Δύσης απέναντι στον θάνατο αλλάζει και η αλλαγή αυτή θα επιταχυνθεί κατά τις προσεχείς δεκαετίες. Το αποτέλεσμα θα είναι μια εσωτερική υπονόμευση του δυτικού πολιτισμού που ίσως να αποδειχτεί μοιραία.
Διαπιστώνουμε δυο τρόπους έκφρασης της επιθυμίας της αθανασίας: τον αρχαιοελληνικό και τον χριστιανικό. Ο πρώτος, διατυπώθηκε πρώτη φορά στην Ιλιάδα και επιβίωσε μέχρι τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, διατείνεται ότι μπορούμε να γίνουμε αθάνατοι, υπέδειξε μάλιστα και τον τρόπο: να τρώμε αμβροσία και να πίνουνε νέκταρ. Η πρώτη είναι τροφή, το δεύτερο ποτό. Η πρώτη σημαίνει χωρίς θάνατο (αν- και μόρος) και το δεύτερο ο κύριος (-ταρ, παράβαλε: -τα [ιππότα, ο κύριος του ίππου], -τηρ και –τωρ, που δηλώνουν το πρόσωπο που δρα [ δοτήρ, δώτωρ]) του θανάτου (νεκ-, εξ ου νεκ-ρός: γεμάτος θάνατο). Η επιθυμία της αθανασίας είναι μία από τις πολλές που έχει διατυπώσει ο ήρωας και έχει καταγράψει η Ιλιάδα: της κατάκτησης του ύψους, της πτήσης, της ισχυροποίησης των όπλων, της αορατότητας, της ταχύτητας του βλήματος και του οχήματος, της χρήσης ρομπότ και βιονικών πλασμάτων και άλλες πολλές. Όλες αυτές οι επιθυμίες εκπληρώθηκαν στο χώρο της φαντασίας: οι θεοί δεν είναι τίποτα άλλο παρά αυτό που θα ήθελαν να είναι οι ίδιοι οι ήρωες, μόνο που δεν μπορούσαν. Κατοικούν στον ουρανό, τα άρματά τους πετούν επειδή τα άλογα έχουν φτερά, ο κεραυνός είναι όπλο και όχι φυσικό φαινόμενο και τα λοιπά. Η Ιλιάδα μας λέει το εξής: η αθανασία είναι εφικτή μόνο εάν παρασκευάσουμε ένα φαγητό και ένα ποτό που να εξαλείφουν τον θάνατο. Ρομπότ φτιάξαμε, ανθρώπους με μηχανικά εξαρτήματα φτιάξαμε, γιατί να μην φτιάξουμε αμβροσία και νέκταρ; Η αθανασία, υπαινίσσεται η Ιλιάδα, είναι δυνατόν να εξοβελιστεί μόνο μέσω της τεχνολογίας. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν πίστευαν ότι μια μέρα όλες οι επιθυμίες τους θα πραγματοποιούνταν – όλες εκτός της αθανασίας. Και ενώ μεγάλωναν και ζούσαν με την Ιλιάδα, ακριβώς εξ αιτίας της διατύπωσης των επιθυμιών του ήρωα, επομένως και της διαιώνισής τους, πίστευαν παράλληλα ότι μπορεί μεν το σώμα να σαπίζει, η ψυχή όμως είναι αθάνατη. Τη στιγμή του θανάτου απομακρύνεται από το σώμα, το δεσμωτήριό της, και ελεύθερη πια κόβει βόλτες στον ουρανό. Αυτά τα έγραψε ο Πλάτων για να παρηγορηθεί και να παρηγορήσει και τους άλλους δουλοκτήτες γαιοκτήμονες.
Τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες προέκυψε ένα νέο μοντελάκι αθανασίας: θα πεθάνουμε, είναι βέβαιο, η ψυχή μας όμως είναι αθάνατη (Πλάτων) αλλά μια μέρα θα αναστηθούμε, δηλαδή θα σηκωθούμε από τους τάφους και, προφανώς, θα αρχίσουμε να περπατάμε, να πίνουνε νερό και να κάνουμε ό,τι κάνει ένα ζωντανό πλάσμα. Εννοείται ότι, εάν αναστηθούν οι νεκροί, οι ζωντανοί θα παύσουν να πεθαίνουν, έτσι δεν είναι; Πότε; Όταν θα μπορέσουμε! Αναβάλλουμε, με λίγα λόγια, την επίτευξη της σωματικής αθανασίας. Ποιος ξέρει, μπορεί μια μέρα η επιστήμη να μπορέσει να αναστήσει και νεκρούς! Αυτή η επιθυμία της σωματικής αθανασίας υποφώσκει πίσω από την χριστιανική εκδοχή της αθανασίας, της ανάστασης των νεκρών. Επισημάναμε ότι η ίδια επιθυμία υποφώσκει και στην αρχαιοελληνική εκδοχή, εξ ου και ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός.
Οι δυο εκδοχές συνυπήρξαν για μερικούς αιώνες αλλά η χριστιανική επικράτησε. Η αρχαιοελληνική όμως επανήλθε στο προσκήνιο όταν άρχισε η πραγματοποίηση των επιθυμιών της Ιλιάδας, όταν δηλαδή ο ήρωας έγινε θεός. Η εποχή της γένεσης του θεού, της ισχυροποίησης του επίγειου Κυρίου, του άρπαγα του κοινωνικού πλούτου, εγκαινιάστηκε με τους πρώτους κανονιοβολισμούς των πρώτων πυροβόλων όπλων, γύρω στο 1300 μ. Χ., και σήμερα ζούμε το τέλος της. Μέσω της επιστήμης και της τεχνολογίας όλες οι επιθυμίες του Κυρίου πραγματοποιήθηκαν. Όχι όλες! Η επιθυμία της αθανασίας παραμένει ανεκπλήρωτη, απραγματοποίητη. Παρ’ όλα αυτά, η πίστη πολλών επιστημόνων και απλών ανθρώπων ότι μια μέρα θα μπορέσουμε να γίνουμε αθάνατοι δεν έχει χαθεί. Η προσπάθεια να εντοπίσουμε τον θάνατο θα συνεχιστεί. Και εάν τον εντοπίσουμε, θα τον εξαλείψουμε για πάντα και από παντού. Μα σε είκοσι χρόνια, μα σε εκατό, είναι βέβαιο ότι μια μέρα ο θάνατος θα κατατροπωθεί. Οι νεκροί θα αναστηθούν και οι ζωντανοί δεν θα πεθαίνουν. Εάν γίνουμε αθάνατοι, ούτε ο Θεός ούτε ο χριστιανισμός θα έχουν λόγο ύπαρξης. Ο θεός, ο πανίσχυρος επίγειος Κύριος, θα γίνει Θεός, αθάνατος Κύριος. (Αγιος ο Θεός, Άγιος Ισχυρός, Άγιος Αθάνατος ελέησον ημάς).
Μπορούμε όμως να γίνουμε αθάνατοι; Είναι εφικτή η αθανασία; Κάποιοι και κάποιες υποστηρίζουν ότι δεν θα μπορέσουμε να εξοβελίσουμε τον θάνατο, ότι η αθανασία είναι ανέφικτη, όνειρο απραγματοποίητο. Η διαφωνία αυτή, κατά τις προσεχείς δεκαετίες, θα μετεξελιχθεί σε πλανητική πολιτισμική διαμάχη· θα συνδεθεί, αναπότρεπτα, με την συνεχώς επιδεινούμενη καταστροφή της φύσης και της κοινωνίας. Ο θάνατος είναι καταστροφή: εάν τον εξοβελίσουμε (με την επιστήμη και την τεχνολογία), θα εξοβελίσουμε (με τον ίδιο ακριβώς τρόπο) και την καταστροφή της κοινωνίας και της φύσης, διατείνονται οι υπέρμαχοι του εφικτού της αθανασίας. Με άλλα λόγια, την καταστροφή μόνο η επιστήμη και η τεχνολογία μπορεί να την σταματήσει. Έβαλαν το χεράκι τους για να την προκαλέσουν, τώρα θα το ξαναβάλουν για την εξαλείψουν.
Το αντίπαλο στρατόπεδο διατείνεται ότι η απόπειρα να σταματήσει η καταστροφή της φύσης και της κοινωνίας με τη χρήση της επιστήμης και της τεχνολογίας θα επιφέρει ακόμα περισσότερα δεινά, ίσως προκαλέσει και την εξάλειψη της ζωής της ίδιας.
Πως θα γίνουμε αθάνατοι; Τι θα συμβεί εάν γίνουμε; Αυτά είναι τα κομβικά ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσουμε επειγόντως. Υπάρχουν απαντήσεις; Υπάρχουν. Από αυτές θα εξαρτηθεί τόσο η επιβίωση της ελληνοχριστιανικής, της δυτικής στάσης απέναντι στο θάνατο και την αθανασία όσο και η εμφάνιση μιας άλλης που θα αποδέχεται την θνητότητα του ανθρώπου και θα υποστηρίζει με ακράδαντα επιχειρήματα το ανέφικτο της αθανασίας.
Θα αρχίσουμε πρώτα με την εξέταση του δεύτερου ερωτήματος. Τι θα συμβεί εάν γίνουνε αθάνατοι; Νομίζω πως έχετε χρόνο να σκεφτείτε. Μέχρι τότε, μη ξεχνάτε ότι η σκέψη είναι ποίηση και η ποίηση σκέψη. Το κείμενο είναι απο http://www.badarts.gr/ και θα το βρήτε στο παρακάτω link.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΝ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ!

Επιστήμονες του πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ κατάφεραν όχι απλώς να επιβραδύνουν τη γήρανση σε ποντίκια, αλλά να την αντιστρέψουν, ένα επίτευγμα που κατέστη εφικτό για πρώτη φορά και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στο δύσκολο δρόμο για την καταπολέμηση της φθοράς των κυττάρων με το πέρασμα του χρόνου.Στο τέρμα του ανηφορικού δρόμου βρίσκεται ο πολυπόθητος στόχος: περισσότερα χρόνια ζωής με υγεία μέχρι τα βαθιά γεράματα. Για τους πιο ευφάνταστους, υπάρχει πάντα του όραμα του Μπένζαμιν Μπάτον, όπως στην ομώνυμη ταινία με τον Μπραντ Πιτ, που όσο γερνούσε, γινόταν ολοένα πιο νέος. Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του κορυφαίου στον κόσμο πανεπιστημίου, υπό τον γενετιστή Ρόναλντ ντε Πίνιο, που παρουσίασαν την εργασία τους στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με τις βρετανικές «Γκάρντιαν» και «Ντέιλι Μέιλ», κατάφεραν να μετατρέψουν αδύναμα ζώα σε υγιή, αναγεννώντας τα όργανα του σώματός τους με μια πειραματική διαδικασία, η οποία μια μέρα μπορεί να εφαρμοστεί και στην αναζωογόνηση των ανθρωπίνων οργάνων, αντιστρέφοντας ή έστω καθυστερώντας τη -μέχρι σήμερα ανεπίστρεπτη- διαδικασία γήρανσης.Τυχόν ανακάλυψη ενός «ελιξίριου» κατά της γήρανσης θα είχε καταλυτικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και στο κόστος της, καθώς θα βελτιωνόταν η ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων και θα μειώνονταν τα περιστατικά άνοιας, εγκεφαλικών, καρδιοπάθειας κ.α.ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΤΗΣ ΝΑSA;

Όπως γράψαμε και χθες, από την NASA, επιστήμονες και επιστημόνισες, ανακάλυψαν, με δυό κουβέντες, ότι ένας οργανισμός μπορεί να υπάρξει αυξάνοντας μάλιστα τις αντοχές του, ενσωματώνοντας στον οργανισμό του το υπερδηλητήριο ΑΡΣΕΝΙΚΟ.
Το αρσενικό, σε μεγάλη ποσότητα σκοτώνει ακαριαία, ενώ σε μικρή ποσότητα, σκοτώνει μακροπρόθεσμα, σε μερικά χρόνια, δημιουργώντας ανίατες ασθένειες .
Πέρα από τις χαρούμενες δηλώσεις περί μεγάλης ανακάλυψης, θα έπρεπε, αφού ζούμε στην εποχή της απάτης και της επίθεσης αυτών που ζουν ανάμεσά μας εναντίον του ανθρωπίνου γένους, το οποίο λέει βλάπτει το περιβάλλον με την ύπαρξή του, να δούμε με καχύποπτο μάτι τις δηλώσεις αυτές και να σκεφθούμε ότι με τις παραπάνω "ανακαλύψεις" προωθείται η προπαγάνδα για τα παρακάτω:
1. Σαφώς υπάρχει περίπτωση να υπάρχει στο διάστημα ή ακόμη και στη Γη, προσέξτε το αυτό, ή ακόμη και στη Γη, άλλη μορφή ζωής.
2. Σύντομα θα ανακοινωθεί, ότι γίνονται πειράματα με "εθελοντές", που έκαναν κάποιο ειδικό εμβόλιο με DNA αρσενικού, που τους βοήθησε να γίνουν πιο ανθεκτικοί σε όλες τις ασθένειες, ακόμη και στις ανίατες, αλλά και στην ίδια την οξείδωση των ιστών, που προκαλεί την γήρανση και τον θάνατο.
3. Μετά θα μας πουν, είναι καλό το εμβόλιο, πάρτε το!!!!!! Θυμίζω ότι το αρσενικό σκοτώνει.
4. Βέβαια δεν αποκλείεται να θέλουν να μας πουν ότι ήρθαν και τίποτε εξωγήϊνοι και θα τους υποδεχθεί ο πρέσβυς για εξωγήϊνους, που ετοιμάζεται να ορίσει ο Ο.Η.Ε.
Είμαστε καχύποπτοι, γιατί ζούμε σε εχθρικό περιβάλλον. Σε πλανήτη μη φιλικό προς τον χρήστη.
Πηγή:http://www.liako.gr/news/home/28235-liakopoulos-nasa.html